Schuimbeton

Goede isolatievloer en basis voor vloerverwarming
Juiste optie als funderingsvloer en renovatievloer
Hoge isolatiewaarde
Bereikt alle kieren en gaten dus geen muffe luchtjes meer

Nieuwe vloer of renoveren van uw bestaande vloer?

Bij het leggen van een nieuwe vloer of het renoveren van uw bestaande vloer, is het storten van schuimbeton een uitkomst!

Schuimbeton is een mengsel van een aantal verschillende ingrediënten: cement, fijn zand, water, schuimmiddel en vulmiddel. Door deze samenstelling is het een licht, zelfnivellerend en isolerend product dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Schuimbeton bereikt alle gaten en kieren waardoor het de ruimte perfect dekt. Het is dan ook de juiste optie bij het kiezen van een funderingsvloer en als basis van uw vloerrenovatie.

Een schuimbetonvloer is te vergelijken met een brosreep: het bevat allemaal gesloten luchtkamers. Hierdoor heeft het een hoge isolerende waarde.

Perfecte basis voor een gietdekvloer

Schuimbeton is de ideale basis voor onze anhydriet of cementgebonden gietdekvloeren.

Goede isolatievloer

Schuimbeton is de ideale basis voor vloerverwarming

Juiste optie als renovatievloer

Complete vloerrenovatie mogelijk met een schuimbetonnen vloer.

Op zoek naar schuimbeton?

Bent u op zoek naar schuimbeton? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

085-0806746

info@gietmooi.nl

Veelgestelde vragen over schuimbeton

FAQ

Het isoleren van uw vloeren is op verschillende manieren mogelijk. Gaat u aan de bovenkant van de vloer aan de slag, dan kunt u ervoor kiezen om de vloer volledig te laten renoveren. Deze wordt dan laag voor laag weer opnieuw opgebouwd. U kunt dan overwegen om als extra isolatie een uitvullingslaag van schuimbeton te gebruiken. Ook bij het opbouwen van nieuwe vloeren wordt dit vaak gebruikt.

U kunt er ook voor kiezen om de kruipruimte op te vullen met schuimbeton. Vaak is een vochtige kruipruimte de oorzaak van een vochtige woonruimte. Er bestaan tal van mogelijkheden om dit vocht te bestrijden, maar één daarvan is vloerisolatie met schuimbeton. Dit is een buitengewoon goede oplossing gebleken voor het tegengaan van warmteverlies en voor een betere vochthuishouding.

De isolatiewaarde van een door schuimbeton geïsoleerde kruipruimte is afhankelijk van de dikte van het gestorte schuimbeton en de samenstelling van het gebruikte schuimbeton. Het schuimbeton dat door ons wordt gebruikt, levert een isolatiewaarde op van 0,9 RC voor elke 10 cm dikte van de laag schuimbeton. Om de benodigde 3,5 RC te halen dient u dus een dikte van +/- 40 cm te storten.

Vanaf 1 januari 2023 kunnen woningeigenaren voor één maatregel ISDE-subsidie aanvragen (voor die datum was het zo dat woningeigenaren minimaal 2 isolatiemaatregelen moesten treffen om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie).

Subsidie informatie is te vinden via: www.rvo.nl/isde. Het aanvragen en aanleveren van de benodigde informatie (zoals foto’s tijdens uitvoering)is uw eigen verantwoordelijkheid. GietMooi biedt hier geen begeleiding in.

Meldcode

Bij de subsidieaanvraag wordt een meldcode gevraagd. Voor onze leveranciers zijn dat:
KA18861 (Faber Celbeton incl. dampremmende laag)
KA19327 (NIB Leek schuimbeton T500).

Onze schuimbeton projecten

Op de hoogte blijven van de nieuwste projecten?
Like ons op Facebook
Volg ons op Instagram

Andere vloeroplossing nodig? Bekijk dan:

Naast schuimbeton, gieten we ook cementgebonden gietdekvloeren en anhydriet gietdekvloeren. Met behulp van onze keuzehulp krijgt u advies welke dekvloer voor uw situatie geschikt is. Op zoek naar een volledige vloerrenovatie? We zorgen ook voor schuimbeton en vloerverwarming. Wilt u graag advies over welke vloer voor u geschikt is? We geven u graag advies en denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op.